Reiseblogg: Fargerik tape, bilkjøring og sitstrening

Originalt postet på hillsequinetherapy.no, 29.03.2017

Årets første eksterne kurs har gått av stabelen, nærmere bestemt i Gloucester og London, UK.

Til en forandring var det ikke ekstra kurs om hest, men om mennesket. Første kurs var om hvordan kinesiotape bevegelsesapparatet for best mulig effekt. Selv om det var mest myntet på fysioterapeuter og rehab innen sporten, var det masse her å ta med seg hjem og teste ut. Kurs nummer to var en oppfriskning i sportsmassasje, som har ligget litt død hos meg siden jeg tok diplomet i år 2000. Mye har forandret seg på nesten to tiår, og det var helt supert å få tørket støv av gammel lærdom og putte på en del nytt i kassa samtidig.

image

Men først en digresjon!

For hva er vel en blogg uten idémyldring og andre tanker?

Første tanken da jeg hentet bilen på flyplassen før første kurs var ‘whyyyyyyyyyyyyyyyy??’ Alt er jo opp ned! Og bak fram! og.. og.. og…

Men så tok jeg meg i å fundere over hvordan jeg faktisk satt her i førersetet og svetta. Hvordan var rotasjonen i bolen? Skuldrene? Vektfordeling på sittebeina?

Jeg (som sikkert mange andre) er så vant til å lene meg på førerdøra på venstre side av bilen, men her forsvant plutselig den muligheten. Å da i tillegg måtte skifte gir med venstre hånd var en utfordring, og et var ikke reint få ganger jeg boksa til døra i stedet..

Å kjøre bil, som en har gjort i så mange år, blei plutselig ganske vrient å få til med samme flyt som man er vant til. Nerden i meg måtte jo tenke gjennom holdning, rotasjon i bolen, strekkprosent i gitt muskulatur og hvordan det hele fungerte i forhold til det man var vant til.

Men er det ikke litt fett å tenke på? Vi er nøye med å trene hestene våre til å være mest mulig likesidige, men hva med oss selv? Kanskje vi skulle kjørt bil i utlandet innimellom for å forbedre sitsen til vi kommer hjem til hestene våre? 😉

 

image2

Videre så har de siste helgers kurs vært virkelig inspirerende. Forrige helg gikk det i kinesiotape, som var utrolig spennende.

Førsteinntrykket av tapen var at den var mye tynnere enn andre kinesiotaper jeg har sett på tidligere, og helt anderledes enn den hvite sportstapen jeg lærte å bruke på skolen for så alt for mange år siden. Denne her settes på i en gitt avstand, lengde og strekkprosent for å bremse eller fremme bevegelser i bløtvev og ledd, og det ER faktisk forskjell på hvilken type tape man bruker og hvordan den blir satt på.

Her øyner jeg store muligheter for å hjelpe folk med holdning, ubalanser og sits!

 

image3

Nå sist i helgen var det sportsmassasje som sto for tur. Det begynner å bli noen år siden jeg tok sertifiseringen, og kjente at det var på sin plass å få varmet opp gamle ferdigheter igjen.

Masse nytt har havnet i verktøykassa, og tankeprosesser satt i gang igjen på hvordan se bevegelser, oppdage problemer i bløtvevet.

Vi var mange forskjellige personer på dette kurset, med forskjellig bakgrunn, nasjonalitet og utdanning, som bidro til mye spennende prat omkring problemstillinger man kommer borti ute hos kunde.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s